Szita miatt még az ellenzék is összeállt

Szita miatt még az ellenzék is összeállt

Szita Károly ügynökmúltja egyberántotta a kaposvári ellenzéket. Közös sajtótájékoztatón követelték a fideszes politikus lemondását és távozását a közéletből. Ennek érdekében péntek délutánra tüntetést is szerveznek a város főterén.

Kaposváron öt ellenzéki párt közösen követeli, hogy miután Szita Károly polgármesterről kiderült ügynökmúltja, mondjon le és távozzon a közéletből. Az Együtt szerint a kormánypárt érdeke, hogy a beszervezettek neve ne kerüljön nyilvánosságra.

Ez a helyzet, ami kialakult, nem mostani, nem új. Ez az 1990-es rendszerváltás óta megoldatlan probléma. Gyakorlatilag azóta egyetlenegy hatalom, egyetlenegy Országgyűlés nem volt hajlandó az ügynökaktákban érdemben lépni. Nem voltak hajlandók ezeket nyilvánosságra hozni. Ezzel az a probléma, hogy így sok embert zsarolhatóvá tettek – mondta az Együtt képviselőjelöltje, Kerepesi Tibor.

A Demokratikus Koalíció kaposvári országgyűlésiképviselő-jelöltje neveket is említett. Emlékeztetett, Matolcsy György, Fónagy János, Pintér Sándor, Harrach Péter és Tállai András is a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt.

Ha tisztességes, valóban a jogra alapozódó országot akarunk, akkor ezeknek az embereknek, akik a hitelt elvesztették, nincs helyük a közéletben. Ezért a Demokratikus Koalíció és az MSZP nevében felszólítom Szita Károlyt hogy ne csak a polgármesteri tisztségéből, hanem egyáltalán a közéletből is vonuljon vissza – hangoztatta László Imre.

Hírdetés

Az LMP képviselője azt mondja, pártja számtalanszor kezdeményezte azt, hogy az ügynöklistákat megismerhessék az emberek

Az LMP tizenhét alkalommal kezdeményezte az ügynöklisták nyilvánossá tételét, de ez idáig a kormánypárt ezt megakadályozta – mondta el Buda József.

A Jobbik szintén Szita Károly lemondását követeli.

Ilyen embernek, mint Szita Károly, aki a saját családjáról önkéntesen jelentett, semmi keresnivalója nemhogy egy város élén, de a közéletben sem, ezért a mi véleményünk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom véleménye is az, hogy az ilyen embereknek el kell takarodnia a közéletből – mondta a párt Somogy megyei közgyűlésének tagja, Takács Richárd.

Az ellenzéki pártok a polgármester lemondását követelve péntek délutánra tüntetést szerveznek Kaposváron.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »