Szíriaiak erőszakoltak meg két tinédzsert Németországban

Őrizetbe vettek három szíriait, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két tinédzsert megerőszakoltak szilveszter éjjel Friedlingenben. A hatóságok közlése szerint nem menedékkérőkről van szó.

Egy 21 éves és két 14 éves szíriait a svájci–német határnál fekvő kisvárosban, Weil am Rheinban őrzik – írja a brit The Daily Telegraph online kiadása. Azzal gyanúsítják őket, hogy szilveszter éjjelén egy 14 és egy 15 éves lányt megerőszakoltak egy közeli faluban, Friedlingenben, a 21 éves férfi otthonában.

Hírdetés

Ugyan a szíriaiak már napok óta őrizetben vannak, csak csütörtökön derült ki a hír. A hatóságok a 21 éves férfi öccsét, egy 15 éves fiút is keresik. A német személyiségi jogi törvények miatt egyik gyanúsítottat sem nevezték meg, azt viszont közölték, hogy nem menedékkérőkről van szó. A 21 éves férfi és öccse régóta Németországban él, míg a 14 éves fiúk egyike Svájcban, a másik Hollandiában.

Az ügyészek szerint ez a vidéki esemény nincs összefüggésben azzal, ami Kölnben történt. Ott szilveszter éjjel csoportos szexuális erőszakot követtek el migránsok, 120 különböző panasztételt regisztráltak a hatóságok. Ott kiderült, hogy az elkövetők egy része menedékkérő volt. Düsseldorfban 11 esetről, Frankfurtban hét esetről számoltak be a hatóságok, Stuttgartban két lányt molesztáltak. Bielefeldben 150 észak-afrikai kinézetű férfi tartotta rettegésben a várost. Svájcból és Ausztriából is érkeztek hírek hasonló esetekről, a finneknél is szervezkedtek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »