Szíriai nő rejtett kamerás felvétele az Iszlám Állam kulisszái mögül

Szíriai nő rejtett kamerás felvétele az Iszlám Állam kulisszái mögül

Egy szíriai nő rejtett kamerával vette fel néhány napja, hogy milyen is az élet Rakkában, az Iszlám Állam szíriai erősségében. Amelyet a héten már bombázott az IÁ-ellenes koalíció. A videót a France 2 televízió mutatta be. Néhány francia nő is szerepel benne: ők odahagyták korábbi életüket, hogy Szíriába utazzanak.

A film a Youtube-ra francia nyelven, angol feliratozással került ki. A képek alján olvasható szöveg a következő: ez a nő titokban filmez, ezzel az életét kockáztatja. Fekete nikábba öltözve, ami ott kötelező, járja Rakka utcáit. A városra március óta a dzsihádisták kényszerítik rá a törvényüket.

Mindenütt fegyveres férfiak vannak. Néha nők is feltűnnek, nikábban és AK-47-eseket (kalasnyikovokat) hordva. Ez a nő itt a játszótérre tart.

Hirtelen a rejtett kamerás nőt faggatni kezdi egy férfi, aki a távolból észrevette. Férfi: Gyere ide! Jobban kell viselkedned nyilvánosan. Nő: Miért? Férfi: Látjuk az arcodat. Nő: Tényleg? Igazán sajnálom. Lehet hogy a nikábom egy kicsit átlátszó. Sajnálom. Férfi: Jobban kell vigyáznod, amikor eltakarod magad. Isten azokat a nőket szereti, akik elfedik magukat. Nő: Értettem. Rendben.

Hírdetés

Nikáb, kierőszakolt ima, nincs zene, nincs szórakozás… ezeket vezették be. Szíriai nők ezrei szenvednek ettől. Ugyanakkor vannak nők, akik ezt úgy választják: Franciaországból jönnek.

Internetklub Rakka szívében. Nő: Régen volt már. Igen, újra a Facebookon vagyok. Minden gép előtt olyan nő ül, aki perfekt beszélget franciául. Nő: Igen, jól van. A családjával beszél.

Mindegyikük a franciaországi rokonokkal beszél. Nő: Nem megyek vissza, anya. Őszintén megmondom neked. Végre el kell fogadnod, hogy nem megyek vissza. Nem azért vállaltam a kockázatot, és jöttem ide, hogy most visszatérjek Franciaországba. Nem akarok visszamenni Franciaországba. Nem akarok visszatérni, mert jól vagyok itt, mama. Néha, a képernyő másik oldalán hátrahagyott családok vannak, akik nem értik a lányuk radikális választását. Nő: semmit nem érsz el azzal, ha sírsz vagy félsz. Minden, amit a tévében látsz, hamis. Érted? Esküszöm, hamis. Érted? Eltúloznak mindent a tévében.

Ezek a nők, akik azért jöttek ide, hogy férjhez menjenek vagy dzsihádista férjükhöz csatlakozzanak, fontos elemei a fundamentalista tábor propagandájának és stratégiájának. Körülbelül 150 francia nő van most Szíriában, iszlám harcosok különböző csoportjaival.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »