Szíriai migráns késelt meg egy fiatal nőt Németországban

Szíriai migráns késelt meg egy fiatal nőt Németországban

BERLIN. Megkéselt egy szíriai migráns egy 24 éves német nőt az alsó-szászországi Burgwedelben. A szombati bűncselekmény után a nő az életéért küzd a kórházban, az orvosok mesterséges kómában tartják.

A fiatal nő egy 25 éves férfival indult el vásárolni, de a boltban – eddig ismeretlen okból – összetűzésbe keveredtek egy 13 és egy 14 éves szíriai fiúval. A vita abbamaradt, de amikor kiléptek a boltból, ismét belefutottak a fiúkba, akikhez ekkor már egy 17 éves fiatal is társult az üzlettől nem messze – jelentette az NDR német közszolgálati televíziós csatorna.

Szóváltásba keveredtek, a nő azonban közbelépett. Ekkor szúrta meg a magát 17 évesnek mondó fiú, majd a két másik szíriai gyerekkel együtt elrohant. A rendőrség később mindhármukat megtalálta: a legidősebbet előállították, a két kisebbet pedig szabadon engedték, viszont a 14 éves ellen is nyomozást indítottak súlyos testi sértés bűntette miatt.

A támadás indítékát még mindig nem sikerült tisztázni, a nőt súlyos hasi sérülésekkel szállították kórházba. Az NDR keddi információi alapján az áldozat állapota válságos, az orvosok mesterséges kómában tartják.

A támadásról közölt hírekkel ellentétben a rendőri közleményben csupán a fiúk korát említik, nemzetiségüket nem.

Hírdetés

Nap mint nap történnek késelések Németországban

A szombat este történtek nagy vihart kavartak a húszezer lakosú kisvárosban. Az M1 németországi tudósítója elmondta, riasztó adatokat közölt a Bild német újság. Ezek szerint a statisztika szerint egyre többen hordanak maguknál kést és használják is, ha szükség van rá. Különös tekintettel a fiatalok. Szászországban háromszáz százalékkal nőtt a késeléses bűncselekmények száma, Berlinben pedig naponta hét késes bűncselekmény történik az adatok szerint.

Múlt hét hétvégén, amikor a 24 éves nőt is megkéselték, Berlinben összesen tíz késelésről számoltak be a rendőrségi statisztikák.

Angela Merkel német kancellár múlt héten tartott beszédében részvétét fejezte ki a múlt heti franciaországi túszejtés kapcsán, illetve kijelentette, hogy Franciaországgal közösen lépnek fel a terrorizmus ellen. Kijelentette továbbá, hogy terroristák is jöttek a menekültekkel, és ezt el kell fogadni, azonban küzdeni fognak a terrorizmus ellen.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »