Szíriai menekültek jártak Királyrévben

Szíriai menekültek jártak Királyrévben

Tizennégy szíriai menekült jelent meg a faluban kedden délelőtt. A polgármester értesítette a rendőrséget, majd az idegenrendészet emberei Dunaszerdahelyre szállították őket.

Agócs Gergely, Királyrév polgármestere arról tájékoztatta lapunkat kedden, hogy szíriai menekültek csoportja jelent meg a településen.

„Délelőtt lakossági bejelentés érkezett arról, hogy Alsóhatár és Pered felől, több kisebb csapatban, számunkra szokatlan kinézetű emberek érkeztek a faluba. Utánanéztem, és én is találkoztam nyolc fiatal férfival. Próbáltam velük angolul értekezni, de csak annyit tudtak elmondani, hogy Szíriából érkeztek. Időközben további csoport jelent meg, összesen 14-en voltak. Értesítettem a rendőrséget, a menekültek csoportját pedig betereltem a községi hivatalba”

Hírdetés

– mondta el a polgármester.

Dél körül megérkeztek az idegenrendészet emberei, akik megpróbálták felvenni a menekültek adatait. Kiderült, hogy 10 és 30 év közötti fiúk és férfiak. Személyazonosságot igazoló dokumentumokat a hatóságok nem találtak náluk. Később a dunaszerdahelyi idegenrendészeti osztályra szállították őket. Agócs Gergely szerint feltételezhető, hogy embercsempészek közvetítésével kerültek ide, és a falu határában tették ki őket valamilyen járműből.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »