Szíriai hadsereg állásait bombázta az amerikai vezetésű koalíció

Szíriai hadsereg állásait bombázta az amerikai vezetésű koalíció

A szíriai állami média azt jelentette hétfőn, nem sokkal éjfél után, hogy az Egyesült Államok vezette katonai koalíció egy harci gépe a hadsereg egy katonai állását bombázta az ország keleti részén, és a légitámadás halálos áldozatokat is követelt.

Az amerikai hadsereg azonban tagadta, hogy légicsapásokat hajtott volna végre a térségben – az akciót a jelentés szerint az iraki határnál fekvő Al-Harra településen hajtották végre, Al-Bukamáltól délnyugatra; a halálos áldozatok és a sebesültek számáról részleteket egyelőre nem tudni.

A Szíriai Arab Hadsereggel szövetséges milícia egyik parancsnoka szintén arról beszélt a Reuters hírügynökségnek, hogy  amerikai drónok iraki fegyveres csoportok és a szíriai hadsereg állásait támadták Al-Bukamál és a nyugatabbra fekvő Al-Tanf között.

Az amerikai vezetésű koalíció olyan  kurd milíciákat támogat a térségben, amelyek megszállták Szíria Eufráteszen túli kőolajban és vízben gazdag területeit.

Hírdetés

A Szíriai Arab Hadsereg, szövetséges milíciákkal az oldalán kiverte tavaly Al-Bukamálból az Iszlám Állam erőit, a dzsihadisták azóta is végrehajtottak támadásokat a térségben, amik kelet felől a kurdok és amerikaiak által megszállt területről érkeznek.

Amerikai csapatok Al-Tanfban is állomásoznak Al-Bukamáltól délnyugatra, az iraki-jordániai-szíriai hármashatár közelében. Legutóbb Al-Tanf irányból indítottak az iszlamisták támadást Palmyra ellen. A szíriai katonák visszaverték a terroristák támadását.

Dr. Bashar Al-Assad szíriai elnök a múlt héten kijelentette, hogy az Egyesült Államokat megszálló hatalomnak tekinti Szíriában, és országa ezzel kapcsolatban „támogat mindenfajta ellenállási cselekményt, amely terroristák vagy megszálló erők ellen irányul”.

Orientalista.hu – Zenobia MTI


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »