Szíriai Fegyveres Erők támadást indítottak Ladzsat térségének felszabadítására

Szíriai Fegyveres Erők támadást indítottak Ladzsat térségének felszabadítására

Június 23-án a Szíriai Arab Hadsereg reguláris csapatai és a Tigris Alakulatok, az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő támogatásával, szárazföldi támadást indítottak Ladzsat térségében, Daraa tartomány északkeleti részén és Szuwejda tartomány északnyugati határvidékén.

A Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata szerint a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei az amerikai támogatású “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) dzsihádista militánsai elleni kemény harcokat követően elfoglalták Madura, Alali, Barghszhah és Al-Szhijahat falvakat Ladzsat körzetében.

Szíriai kormánypárti források szerint az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő támogatta a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei szárazföldi támadását és számos légi csapást mértek az FSA vahhabita fegyvereseinek több állására, lőszerraktárára és gépjárművére Al-Ladzsat térségében.

Hírdetés

A maga részéről a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevet viselő militáns csoportok “Tauhid Al-Szuful” nevű vezetési pontja azt állította,hogy az FSA tüzérsége a Szíriai Arab Hadsereg számos harcállását lőtte Daraa tartomány keleti részén. A tüzérségi csapásaikban a jelentésük szerint öt szíriai katona meghalt és a Szíriai Arab Hadsereg egy tüzérségi lövege megsemmisült.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei valószínűleg több települést elfoglalnak az elkövetkező órákban Ladzsat térségében, mert az FSA csoportok képtelennek tűnnek megtartani a megmaradt állásaikat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »