Szíriai arab betolakodók: örökre itt maradunk, nem megyünk haza!

Szíriai arab betolakodók: örökre itt maradunk, nem megyünk haza!

A napokban jelent meg egy új felmérés, melyben arról kérdezték meg a Hollandiába települő szíriai „migránsokat”, mikor térnek vissza hazájukba. A válaszadók háromnegyede azt állította, hogy nincsen ilyen szándékuk, annyira tetszik nekik a németalföldi ország, hogy örökre ott maradnak, nem szabadulnak majd tőlük.

Összesen 848 szíriai migránst kérdeztek meg. Az eredményt az EenVandaag nevű tévéműsorban osztották meg, aztán a WNL országos hírlap is közölte az adatokat.

Hírdetés

A közel-keleti ország legnagyobb részét visszafoglalták a kormányerők, az Iszlám Állam egy város kivételével minden hatalmát elvesztette és viszonylagos a stabilitás. Ennek ellenére a válaszadó szírek azt állítják, hogy biztonsági okokból nem térnének vissza, félnek az Iszlám Államtól és Aszad elnöktől.

Nem számít, mi történik a hazámban, nem fogok oda visszatérni és Hollandiában maradunk életünk végéig”
– közölték.

Annak ellenére, hogy munkalehetőség lenne a szíriai migránsoknak, a kutatások szerint a legtöbbjük mégis inkább az otthont és a segélyt választja. A holland statisztikai hivatal szerint a munkaképes menedékkérők 15 százaléka állt munkába. Megjegyezték, van már olyan szír, aki több mint két és fél éve élősködik a jóléti rendszeren, nem akar munkát választani, hiszen ott vannak számukra az állam által biztosított anyagi juttatások. Nagyjából hetvenezer letelepedési engedéllyel rendelkező szír él jelenleg Hollandiában.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »