Szíriában dzsihadisták rajtaütöttek egy katonai buszon

Szíriában dzsihadisták rajtaütöttek egy katonai buszon

2023. 08. 11.

Kormánykatonákat szállító buszra támadtak az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai a délkelet-szíriai Deir-ez-Zórnál, legalább 23 katona meghalt, tízen megsebesültek – közölték a helyi források.

Az Iszlám Állam, amely alvó sejtekben működik a valaha az uralma alatt álló területeken, a Telegram üzenetküldő alkalmazásban vállalta magára a támadás elkövetését.

A rajtaütés csütörtök este, a Bádia el-Majádín melletti autópályán történt, több tucat utast még keresnek. Péntek reggel a szíriai hadsereg, valamint a Damaszkusszal szövetséges Irán-barát milíciák mozgósítást rendeltek el a térségben.

Hírdetés

A SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva megerősítette, hogy terrortámadást követtek el Deir Ezzorban egy katonákat szállító busz ellen, azonban az áldozatok számát nem közölte.

A héten nem ez az Iszlám Állam első rajtaütése, alig három napja az észak-szíriai Rakka tartományban támadtak kormánykatonákra, az összecsapásokban több katona meghalt.

A térséget az amerikai hadsereg és a vele szövetséges kurd erők tartják megszállás alatt. Az Iszlám Állam és más terrorszervezetek az utánpótlásaikat a megszállt területeken keresztül bizosítják.

MTI nyomán

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »