Szíria- Oroszország beélesítette a Szu-34-es vadászbombázókon a levegő-levegő rakétákat

Szíria- Oroszország beélesítette a Szu-34-es vadászbombázókon a levegő-levegő rakétákat

Aggódik a Pentagon, mondta Michelle Baldanza amerikai katonai szóvivő a TASS hírügynökségnek, mely szerint Oroszország élesítette a Szíriában bevetett Szu-34-es vadászok levegő-levegő rakétáit és ez csak bonyolítja a kialakult helyzetet.

Az ilyen rendszerek hadrendbe állítása tovább bonyolítja az amúgy is nehéz szíriai helyzetet és nem növeli a terrorizmus elleni küzdelem hatékonyságát, véli Baldanza.

Igor Klimov ezredes, az orosz Aerospace erők szóvivője elmondta mondta, hogy az orosz Szu-34 vadászbombázók (NATO-kód: Fullback)  az első alkalommal lettek bevetve Szíriában, mely esetben felszerelték őket precíziós bombákon kívül rövid és közepes hatótávolságú levegő-levegő rakétákkal is.
A harcigépeken OFAB-500-as légi bombák és a KAB-500-as irányított bombák voltak, természetesen az említett rakéták is, pusztán védelmi céllal, mondta Klimov.

Hírdetés

Elmondása szerint a rakétákat fel vannak szerelve célkereső eszközökkel, és 60 kilométeres tartományban hajszálpontos csapást tudnak mérni a támadó gépekre.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Szu-24M törökök általi megsemmisítése óta fokozottan óvatosnak kell lenni, és fel kell készülni az esetleges agresszióra.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »