Szíria: nincs halálos áldozata a légicsapásoknak

Szíria: nincs halálos áldozata a légicsapásoknak

Az amerikai-brit-francia légicsapások csak anyagi kárt okoztak a damaszkuszi Barzeh kerületben lévő tudományos kutatóintézetben – jelentette a szíriai állami tévé.

A kutatóintézetnek egy olyan épülete dől romba, amelyben oktatótermek és laboratóriumok vannak.

Az amerikai védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy ebben a kutatóintézetben fejlesztenek és gyártanak vegyi és biológiai fegyvereket. 
 

A SANA szíriai hírügynökség arról számolt be, hogy azokat a rakétákat, amelyeket egy homszi katonai támaszpont ellen indítottak el a nyugati gépek, eltérítette a légvédelem, és másutt becsapódva három civil sebesülését okozták.

Hírdetés

Egy szíriai katonai forrás úgy nyilatkozott a dpa hírügynökségnek, hogy hat katona megsebesült egy Homsz tartománybeli fegyverraktárt érő rakétacsapásban. A Homsz várostól nyugatra lévő Sín város mellett lévő fegyverraktár megsemmisült.

A szíriai kormányhadsereggel szövetséges egyik milícia egyik parancsnoka pedig azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a nyugati harci gépek célba vettek egy légitámaszpontot Damaszkusztól nyugatra is, a libanoni határnál. Az al-Dimaszban lévő al-Simai támaszpontról van szó.

Támadták a fővárostól 170 kilométerrel északra lévő Majszafban lévő egyik létesítményt, a Damaszkusztól északkeletre lévő Kalamúnban található és a tőle délre lévő Kiszvehben lévő katonai raktárakat, valamint egy létesítményt a főváros melletti Kajszún-hegyekben.
 

A szír külügyminisztérium leszögezte, hogy a nyugati támadásoknak semmilyen hatásuk nincs a szíriai hadsereg elszántságára a lázadók ellen és az ország egész területének visszafoglalására vívott harcban. „Ez az agresszió csak arra alkalmas, hogy feszültséget szüljön a világban és veszélyeztesse a nemzetközi biztonságot” – olvasható a közleményben.

A szíriai rezsim mindazonáltal elítélte a nyugatiak „barbár és kegyetlen agresszióját”. Ugyanazzal érvel, mint Moszkva: a nyugati támadás célja a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) vizsgálatának megakadályozása, amely a terv szerint éppen szombaton kezdődik Dúmában.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »