Szíria nem fogja eltűrni idegen katonák jelenlétet Idleb tartományban és az amerikai bázis létét Al-Tanfban

Szíria nem fogja eltűrni idegen katonák jelenlétet Idleb tartományban és az amerikai bázis létét Al-Tanfban

Szíria nem fogja eltűrni külföldi katonák jelenlétét Idleb tartomány területén, sem az amerikai bázis létét nem fogadja el Al-Tanf körzetében (Homsz tartomány), mondta Hilal Hilal, az Arab Újjászületés Szocialista Pártja (Baasz Párt) regionális főtitkár-helyettese csütörtökön újságírók előtt, jelentette az orosz Szputnyik médiatársaság.

“Egyáltalán nem a mi hibánk, hogy idegen militánsok vannak itt. Miért kellene eltűrnünk a jelenlétüket a földünkön? Elhagyhatják a területünket és mehetnek bármely másik országba… Ezeknek a csoportoknak ez a két választásuk van: Elhagyják Szíria földjét vagy szembekerülnek a Szíriai Arab Hadsereg erejével.” – közölte Hilal főtitkár-helyettes.

Hilal elmondta még, hogy a szíriai kormány folytatni fogja az USA elleni fellépést, hogy az amerikaiak vonuljanak ki Al-Tanf körzetéből Dél-Homszban.

Hilal szerint az Egyesült Államok azt tervezi, hogy néhány katonát ott hagy Al-Tanf övezetében, ami elfogadhatatlan.

Hírdetés

“Szíriának meg van a joga, hogy megvédje az ország bármely részét idegen megszállóktól. Bashar Al-Aszad szíriai elnök mindig is ezt hangsúlyozta. Úgy véljük, szíriai földön létesített bármelyik idegen bázis, amit az elnök és szíriai kormány beleegyezése nélkül telepítettek ide, megszálló és agresszor erőnek minősül.” – folytatta Hilal.

“Magától értetődik, hogy harcolni fogunk az ilyen támaszpontok léte ellen a földünkön, azonban nem csak a katonai bázisokról beszélek, hanem az agresszor cselekedetekben érintett militánsokról, fegyveres csoportokról sőt államokról!” – tette hozzá Hilal főtitkár-helyettes.

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg,  Forrás: almasdarnews.com

 


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »