Szíria: Nagyszabású offenziva indult a déli területeken

Szíria: Nagyszabású offenziva indult a déli területeken

 A Dél Felszabadítása Hadművelet jelszava: ELŐRE A GOLÁN-FENNSÍKIG!  A terroristák elhullanak a Szíriai Arab Hadsereg tűzcsapásai alatt.

Szíria zászlaja Dair Al-Adasz község épületein

Dair Al-Adasz hivatalosan is teljes egészében a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt áll. A Dél Felszabadítása Hadművelet tart. A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága és a Hadsereg Parancsoksága kiadta a parancsokat egy teljes körű hadművelet végrehajtására Dél-Szíriában.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szíriai félkatonai szervezetek, valamint a Hezbollah hivatalosan nagy kiterjedésű hadműveletet indított a cionisták és a jordániaiak által támogatott vahabita terroristák ellen Dél-Szíriában.

A háború 2011-es kirobbanása óta a Szíriai Arab Hadsereg rohamlövészei (“ranger” katonái) először vesznek részt nyilvánosan egy hadműveletben.

A csatolt térkép jelmagyarázata a következő:

A Dél Felszabadítása Hadművelet

Hírdetés

Zöld: Jelenleg felszabadított terület a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt.

Narancs: A Hadsereg tüzérségi csapásai és műveletei alatt álló terület.

Piros: Vahabita terroristák által megszállt terület.

A hadművelet még mindig zajlik, hogy biztosítsa Daraa tartomány megtisztítását a vahabiták mocskától egészen a fegyvermentes övezetig (demilitarized zone) a megszállt Golán-fennsík határán és a jordániai határig.

A résztvevő katonai egységek:

A Szíriai Katonai Biztonsági Szolgálat 220. Osztályának különleges műveleti osztagaA Hadsereg 90. Dandárának egy rohamlövész alegységeA Hadsereg 7. Páncélos Hadosztály egy rohamlövész alegységeA Hadsereg 12. Dandárának egy rohamlövész alegységeA Hadsereg 7. Páncélos Hadosztályának Rakétatüzér és Sorozatvető DandáraA Hadsereg 137. Nehéz TüzérezredeA Nemzetvédelmi Milícia helyi alakulataiLibanoni oldalról és részben szíriai oldalról a Hezbollah önkéntesei

Végül odatelepültek a Hadsereg 14. Különleges Műveleti Hadosztályának kijelölt alegységei is, de közvetlenül nem vesznek részt a hadműveletben. A feladatuk, hogy elhárítsanak bármilyen ellenséges szárazföldi beavatkozást Szírián kívülről, visszaverni a cionistákat, vagy éppen a jordániaiakat, ha segíteni merészelnek délen az általuk pénzelt vahabita zsoldosoknak.

A hadművelet jelenleg is zajlik és a parancsok világosak, szükségtelen emlékeztetni, hogy ez egy háború. Az események és a parancsok változhatnak a lehetőségek szerint.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »