Szíria- Feltételezhető, hogy Törökország katonai behatolásra készül

Szíria- Feltételezhető, hogy Törökország katonai behatolásra készül

Oroszország védelmi minisztériuma azt gyanítja, hogy Törökország folyamatosan készíti fel csapatait a szíriai területekre történő behatolásra.

Mi, egyre több jelét észleljük a török ​​fegyveres erők azon titkos mozgásának, mely aktív katonai hadművelet szíriai előkészítésére utalnak, közölte Igor Konacsenkov a minisztérium szóvivője.

A török-szír határ közelében lévő ellenőrző pontok közelébe jelentős katonai technikát csoportosítanak át, folytatta Konacsenkov és megmutatta a képeket az egyik határátkelőhelyről, ahol tisztázatlan okokból többek között megnövelték a biztonsági erők létszámát.

Hírdetés

A háborús beavatkozások előtt ilyen módszereket használnak a közlekedési infrastruktúra biztosítása érdekében.
Így használják a fontosabb határ közeli országutakat, biztosítva a katonai konvojok gyors mozgását, a fegyverek és lőszerek, valamint az élőerő azonnali szállítását, vagy evakuálását.

Oroszország védelmi minisztériuma korábban videó felvételt mutatott be, az észak-szír város Latakia környékén felvonult török önjáró tüzérségi rendszerekről.

Mi vagyunk meglepve, hogy a Pentagon és a NATO máskor beszédes képviselői, valamint számos úgynevezett emberjogi szervezet most mélyen hallgat, annak ellenére, hogy információinkat közzétettük, várva a reakciókat.
Oroszország védelmi minisztériuma fokozta mindenféle felderítési tevékenységét a Közel-Keleten, mondta a szóvivő.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »