Szirénázó mentőautóval keménykedett a nap tahója

A történet az Országos Mentőszolgálat Fb-oldalán olvasható:

Egy törteli lakos közlekedett autóval Martfű külterületén két napja este, amikor utolért egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót. Az autó vezetője ennek ellenére is meg akarta előzni a mentőt, még a távolsági fényszóró felvillantásával, továbbá dudálva is többször jelzést adott az eset kocsit vezető életmentőnek.

Hírdetés

A mentő beteget szállított, így bajtársunk jól megválasztott sebesség mellett, folyamatosan szeretett volna haladni. Miután a 23 éves férfi végül mégis megelőzte a mentőautót, hatalmasat büntetőfékezett a sérültet szállító jármű előtt, amiért nem kapott elsőbbséget. Bajtársunk csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy maga is erős fékezésre kényszerült. Szerencsére a jól rögzített beteg állapotában, az ijedtségen kívül, nem okozott változást a hirtelen manőver. Bajtársaink a fékezés után azonnal újravizsgálták sérültjüket, majd végül folytatták útjukat. A rendőrök perceken belül elfogták, és előállították az eszetlen autóst.

A szolnoki rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Á. András ellen, akinek a rendőrök a helyszínen azonnal el is vették vezetői engedélyét.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Forszagosmentok%2Fposts%2F3103044759706555&width=480&show_text=true&height=576&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »