"Szír vagyok, barátságosan kell bánnotok velem, Merkel asszony hívott meg engem!" – A rendőröket is megtámadták Kölnben

"Szír vagyok, barátságosan kell bánnotok velem, Merkel asszony hívott meg engem!" – A rendőröket is megtámadták Kölnben

Belső rendőrségi jelentést közölt a német Der Spiegel a Kölnben szilveszter éjszaka történtekről. A jegyzőkönyvből botrányos részletek kerültek elő az elszabadult kontinensfoglalókról. A jelentéstevő kaotikusnak és szégyenteljesnek nevezte a történteket, hozzátéve: olyan mértékű tiszteletlenséggel találkozott a rendőri intézkedésekkel szemben, amire három évtizednyi szolgálati ideje alatt még soha nem volt példa.

Az egy rendőri vezető által jegyzett jelentés szerint "erősen alkoholizált" férfitömegek zaklatták, "leírhatatlan módon" a kísérővel vagy kísérő nélkül közlekedő nőket Köln belvárosában szilveszter éjszaka. A rendőrök zavart hangulatban lévő, síró és megfélemlített nőkkel és lányokkal találkoztak az utcákon. Ütlegeléseket, lopásokat, szexuális túlkapásokat jelentettek nekik. Az elkövetőket mindig "férfi migránscsoportoknak" írták le a sértettek.

A rendőrségi jelentés szerint azonban a tettesek beazonosítása "sajnos nem volt többé lehetséges", mivel "a bevetett rendőrök nem tudtak minden eseményen, túlkapáson, bűncselekményen stb. úrrá lenni, ebből egyszerűen túl sok volt egy időben". Nem tudtak minden áldozatnak segíteni, ami frusztrálta a rendőröket.

Hírdetés

A Spiegel idéz a rendőrök jelentéseiben szereplő élményeiből is. Eszerint voltak rendőrök, akiket körbevettek, hogy ne tudjanak odamenni egy segítséget kérő személyhez. Szemtanúkat fenyegettek, hogy ne nevezzék meg a tetteseket. Voltak, akik a rendőrök szeme láttára tépték el a saját tartózkodási engedélyeiket, mondván: "Nem tudtok mit tenni, holnap hozok magamnak egy újat". Egy férfi a jelentés szerint azt mondta a rendőröknek: "Szír vagyok, barátságosan kell bánnotok velem, Merkel asszony hívott meg engem!"

A jelentés szerint az éjszaka során kaotikussá vált a helyzet, ezért a kölni dóm körüli térség kiürítését rendelték el. A rendőröket ekkor tűzijáték-szerkezetekkel és üvegekkel dobálták meg. A kiürítés után viszont tovább folytatódtak a fizikai összetűzések, lopások, rablások egy időben és sok helyen.

A rendőrségi jelentéstevő arról is írt: a rendőri intézkedések során olyan mértékű tisztelethiánnyal találkoztak, "amilyet én 29 szolgálati év alatt még soha nem éltem át". A rendőrök hamar a teljesítőképességük határaihoz értek, a szilveszteri éjszakai helyzet a jelentéstevő szerint "kaotikus és szégyenteljes" volt.

(Der Spiegel – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »