Szír menekült gyilkolt macsétával Németországban

Szír menekült gyilkolt macsétával Németországban

Egy embert megölt és kettőt megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban – jelentették német hírportálok.

A férfi egy bozótvágó késsel rontott rá emberekre a Baden-Württemberg tartományi Reutlingen belvárosában. A támadás halálos áldozata egy nő, a sebesültekről még semmit nem tudni. Beszámolók szerint a helyszínen pánik tört ki.

A rendőrség megerősítette, az elkövető egy 21 éves szíriai menekült, akit őrizetbe vettek. A tájékoztatás szerint nincs arra utaló jel, hogy a támadó másokkal együttműködve követte volna el tettét. Az ügy háttere, a feltételezett elkövető indítéka egyelőre nem ismert.

Hírdetés

Egy szemtanú a Bildnek elmondta, a férfi egy kebabosnál támadt rá az emberekre délután fél öt körül – olvasható az Independenten. A szemtanú szerint a támadó teljesen eszét vesztetten viselkedett, egy rendőrségi járőrkocsit is „megkergetett”, kezében a macsétával. Egy autósnak sikerült őt elütnie, a férfi azután mozdulatlanul feküdt a földön – teszi hozzá a szemtanú.

Alig két nap alatt ez a második halálos utcai támadás Németországban.

Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai.

Mindazonáltal megerősítést nyert, hogy vonzódott korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »