Színvonalas táncverseny a Sepsi Arénában (Sporttánc)

Színvonalas táncverseny a Sepsi Arénában (Sporttánc)

A megyeszékhelyi Sport-All Sport Club táncszakosztálya a hétvégén a Sepsi Arénában megrendezi a Hip Hop International országos versenyt. A szervezőknek megvalósul egy rég dédelgetett álmuk, miszerin Sepsiszentgyörgy a tánc fővárosa lesz. A résztvevők indulási jogot szerezhetnek az egyesült államokbeli Phoenix városában rendezendő világbajnokágra. A viadalra 18 tánciskola és 400 versenyző nevezett.

Vass-Vitus Kinga elmondta, a városban nagyon színes és eredményes a sportélet, hiszen az emberek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy élvonalbeli labdarúgó- és kosárlabda-mérkőzéseket láthatnak a megyeszékhelyen, így szerették volna, ha egy színvonalas táncversenyre is sor kerülne. A szakosztályvezető úgy fogalmazott, eljött az idő, hogy a táncosokat a hozzátartozók, a barátok és a támogatók élőben láthassák versenyezni Románia legszínvonalasabb megmérettetésén, amely szombaton 9-kor kezdődik és 21 órakor zárul.

Hírdetés

A viadalt idén tizenharmadszor rendezik meg, korábban minden évben Bukarest adott otthont ennek az eseménynek. Épp ezért nagy szó, hogy ezen a hétvégén az ország legeredményesebb tánciskolái, a legtehetségesebb versenyzői gyűlnek össze és mutatják meg tudásukat a Sepsi Arénában. A háromszéki szervezőket a Hip Hop International technikai menedzsere, Paul Gheorghe segíti, akivel immár több mint négy éve dolgoznak együtt. A szakember egyben a fővárosi Trouble Dance Company tulajdonosa, ráadásul világbajnokságokon pontozóbíróként is tevékenykedik.

Vass-Vitus Kinga hozzátette, már tavaly eldöntötték, hogy idén a Sepsi Arénában legyen egy olyan országos verseny, amelyen a táncosok és a csapatok indulási jogot szerezhetnek a világbajnokságra. A megmérettetésre mindenkit szeretettel várnak, az érdeklődők belépőt a helyszínen vásárolhatnak. A szervezők köszönik Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Diószegi Pékség, a Bertis és az Orex támogatását, valamint a szülők és az egykori táncosok segítségét. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »