Szintetikus drogot találtak a lányok vérében

Szintetikus drogot találtak a lányok vérében

Szintetikus drogtól lehettek rosszul azok a lányok, akik a Balaton Sound egyik külföldi fellépőjének öltözőjében kerültek eszméletlen állapotba.

Összesen hat lány kereste fel a Balaton Sound egyik fellépőjének öltözőjét, hárman eszméletlen állapotba kerültek, a többiek elmenekültek – írja az egyik bulvárlap. Az elsődleges vizsgálatok szerint nem erőszakoskodtak velük.

Hírdetés

Egy kanadai elektronikus duó koncertje után mentek be a lányok a színpad mögé, de azt nem tudni, hogy mitől lettek rosszul, állítólag szintetikus drogot találtak a vérükben. A DJ-ket a rendőrök a reptéren érték utol – a kihallgatás után azonban elengedték őket. Az eset miatt a Szigetre tervezett fellépésüket visszamondták a szervezők.

„A fesztiválon egy profi biztonsági rendszer működött, azonnal értesítették a helyi mentőket, akik két 19 év körüli lányt találtak bódult, nehezen ébreszthető állapotban. Természetesen fölmerült az alkohol-, illetve a droghatás lehetősége. Megkapták a helyszíni ellátást, infúziót kaptak, javult az állapotuk, de ezután megfigyelésre kórházba vittük őket” – tájékoztatott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »