Szinte hihetetlen: létezik olyan bíróság, amelyik meri súlyosítani a rendőrökre támadó cigányok büntetését

Jogerősen súlyosította a Kaposvári Törvényszék szerdán három vádlott büntetését, akik egy csoport tagjaiként rendőrökre támadtak tavaly szeptemberben a Somogy megyei Kutas községben.

A törvényszék közleményében azt írta: a bíróság az elsőrendű vádlott szabadságvesztését 2 évről 2,5 évre, a másodrendűét 2 év 10 hónapról 3 év 10 hónapra emelte, mellőzve a végrehajtás felfüggesztését. A harmadrendű vádlott 1 év 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetését letöltendő szabadságvesztésre változtatta.

A törvényszék a döntést a másodrendű vádlott esetén azzal is indokolta, hogy korábban már felelősségre vonták hasonló jellegű cselekmény miatt.

Az ügy negyedrendű vádlottjának 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztése első fokon jogerőssé vált, az ötödrendű vádlottnak 120 óra közérdekű munkát kell végeznie. (Az ő büntetése a legszörnyűbb – a szerk.)

Az eset 2017. szeptember 2-án egy "kulturális" rendezvényen (értsd: "romanap") történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is – emlékeztet az MTI.

Hírdetés

Egy kis ízelítő az eseményekből:

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239451&hash=f1dece97169563fc&hd=1

Korábban írtuk:

Hagyományőrző rendőrveréssel ünnepelte a cigány horda a kutasi "romanapot" – és ezúttal sem lőtték halomra őket

Rosszul tudtuk: valójában a rendőrök lincselték meg a cigányokat Kutason, majdnem legyilkolták a fél falut

Rendőrökre támadó kutasi cigányok: csak egyikük kapott (?) letöltendőt, a többiek felfüggesztettel megússzák


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »