Szinte csak baj van vele

Szinte csak baj van vele

A mai napon a Mérce és a Szabad Európa ment neki a baloldal jelöltjének.

„Ez már lázadás Márki-Zay ellen: a 444, az Amerikai Népszava és a HVG után a mai napon a Mérce és a Szabad Európa ment neki a baloldal jelöltjének.”

Deák Dániel: Ez már lázadás Márki-Zay ellen

——————————————-

Mérce: Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van, baloldali szempontból szinte csak baj van vele

Új oldalról támadják Márki-Zay Pétert, bár a Mérce szerzője megjegyzi, hogy a „kapitánynak” van egy erénye ami mégsem elhanyagolható: nem fasiszta.

Hírdetés

A Szabad Európa után a Mérce közölt egy cikket „2022-ben azért küzdünk, hogy Márki-Zay Péter ellenzéke lehessünk” címmel, amelyben Márki-Zay Pétert támadják. A cikk szerzője szerint „bár baloldali szempontból nem túl megnyerő a felhozatal, és nem téved nagyot az, aki jobboldali belviszályként tekint az egész afférra, a tét mégis túl nagy ahhoz, hogy a valódi magyar baloldal passzív szemlélője legyen az eseményeknek”

Kifejti, hogy Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van. Baloldali szempontból szinte csak baj van vele, és semmi más”.

Állítását megindokolván elmondja, hogy a baloldali szavazók nem várhatnak „igazságosabb társadalmat”„gazdagoknak kedvező” adórendszer, vagy a „szegényellenes és rasszista családtámogatási rendszer megtartásától”. Szijártó Imre szerint „Márki-Zaynak van azonban egy erénye, amely – bár a léc igen alacsonyan van – mégsem elhanyagolható: a hódmezővásárhelyi polgármester a róla eddig napvilágot látott információk alapján nem fasiszta”.

„A politikai pluralizmust nem burzsoá maszlagként elvető valódi baloldalnak tehát nem azért kell mindent megtennie Márki-Zay győzelméért, mert a saját víziónk megvalósítását várnánk tőle, hanem azért, hogy kíméletlen ellenzéke lehessünk” – fejtette ki a címben felvetett gondolatot a szerző.

 

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »