Színjátszók találkozója Csúzán

Színjátszók találkozója Csúzán

A csúzai Jókai Mór Kultúregyesület szervezésében vasárnap került sor a Magyar Amatőr Színjátszó Társulatok Találkozójára. Idén három színjátszó kör mozgatta meg a közönség rekeszizmait.

Csúzán az 1950-es évek elején indult az amatőr színjátszás, s a háborús időszakot leszámítva az egész múlt század folyamán sokféle darabot mutattak be a falu kultúrotthonában. A Jókai Mór Kultúregyesület keretein belül 1998-ban alakult meg a Pódium Irodalmi Színpad, amely nagyobb rendezvényeken szerepelt csak. Ennek az „utódja” a Pódium Amatőr Színjátszó Társulat, amely 2012-ben jött létre Pinkert Ilona kezdeményezésére.

A csúzai színjátszók nagyon lelkesek és aktívak, részt vesznek a falu kulturális eseményein és vendégszerepléseket vállalnak. Saját programokat is szerveznek: míg vidám estjükön saját tevékenységüket mutatják be, a Magyar Amatőr Színjátszó Társulatok Találkozóját, avagy a MASZITT-ot azzal a céllal rendezik, hogy ápolják a kapcsolatot más színjátszó egyesületekkel.

Hírdetés

Az idei találkozóra vasárnap került sor a falu művelődési otthonában. A műsort házigazdaként a Pódium nyitotta meg egy régi darabbal. A helyi színjátszókon kívül a „világot jelentő deszkákra” lépett az újbezdáni Komikus Színjátszó Csoport, valamint a vajdasági Bezdánból a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Dr. Pfaff Mihály Színjátszó Csoportja is. A fellépők a magyar klasszikus bohózatok világából merítenek, amiből ízelítőt adtak a rendezvény nézőközönségének.

A Pódium legközelebbi rendezvénye az önálló est lesz, ahol majd új előadásokat is láthat tőlük a közönség. A Magyar Amatőr Színjátszó Társulatok Találkozóját a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Forrás: kepesujsag.com

The post Színjátszók találkozója Csúzán appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »