Színezőkönyv 6 éveseknek: "apa beteszi anya puncijába a nagy, megkeményedett fütyijét, és nagyon boldogok"

Színezőkönyv 6 éveseknek: "apa beteszi anya puncijába a nagy, megkeményedett fütyijét, és nagyon boldogok"

Furcsa dolgokkal találkozhat mostanság az a szülő, aki rendszeresen vásárol kisiskolás gyermekének gyakorlófüzeteket. A szóban forgó füzetkéken szereplő Regnobooks Kiadó – ­ akik magukat a saját honlapjukon Házi Feladat Kiadónak nevezik – ­ ugyanis most kemény fába vágta a fejszéjét: úgy döntöttek, hogy felvilágosítják a kicsiket arról, hogyan is lesz a baba, vagy éppen milyen a szeretkezés. Nem is akárhogy…

A Nem a gólya hozza című színező füzetet az áprilisi Napközis házi feladat – ­ Amit nem tanulunk az iskolában kiadvány tartalmazza, egy Színszámozó és egy Labirintusok könyve mellett. A kiadó így ír róla:

A Nem a gólya… rész az egyik legkényesebb témába vág bele: hogyan is születik a gyerek. Nem próbálunk mélyrehatóan elemezni, hanem játékosan, érdekesen, röviden, de mégis érthetően magyarázzuk ezt el ennek a korosztálynak.

A Szülők Lapja kíváncsiságból megvásárolta a füzetet, és végignézték. Hogy egy hatéves gyermeknek mi mennyire mélyreható, és ebben a korosztályban ily módon van­-e szükség a szexuális felvilágosításra, azt vitatnánk – ­ talán nem a szétterpesztett női láb közül előbújó baba vagy az "apa fütyije nagy lesz és megkeményedik" leírás az, amivel feltétlenül találkoznia kellene egy hatévesnek, főleg nem lerajzolva – írják.

Képek és idézetek a füzetkéből – nyilván nem hatéveseknek:

"Apa fütyije nagy lesz és megkeményedik…"

"Ezután lefekszenek egymással, s apa beteszi anya puncijába a fütyijét. Ekkor ők nagyon­ nagyon boldogok, s együtt mozognak…"

Hírdetés

"Ezután megjelenik a baba karja, majd a doktor segítségével kibújik teljesen…"

És miután a gyerekek kiszínezgették a szex és a szülés pillanatait, lazításképpen kapnak egy hóembert is, amit szintén színezhetnek…

Persze az ötlet nem újkeletű, és nem az elvadult 21. század terméke: eredetileg egy dán író és pszichoterapeuta, Per Holm Knudsen adott ki hasonló rajzos füzetet, még 1975­-ben. Ahogy a Hogyan lesz a kisbaba?­ füzetecske rajzait és szövegét elnézzük, a mostani magyar kiadás lényegében ezt magyarította – ­ ezt a tényt azonban a kiadványban szemérmesen elhallgatták.

(Szülőklapja.hu nyomán)

Korábban írtuk: Esti mese: a kaki, a pisi, a takony és az állandóan fingó segg kíséri álomba a svéd gyerekeket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »