Színészekkel rendezték meg az Iszlám Állam lefejezős videóit?

Az oroszországi hátterű nemzetközi médiabirodalom, a Sputnik News francia nyelvű lapja arról számolt be, hogy ukrajnai tartózkodása alatt állítólag egy hackercsoport feltörte John MacCain amerikai szenátor munkatársának a laptopját. A gépről „előkerült” egy felvétel, amelyen egy az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet fenyegetőző, lefejezős videóihoz hasonló szituációt forgatnak le színészekkel.

A YouTube-ra is felkerült felvétel egy műteremben lett rögzítve, ahol egy színész, késsel hadonászva az Iszlám Állam hóhérainak talpig fekete ruhájában látható, előtte pedig egy narancssárga rabruhába öltöztetett fogoly térdel. Pont úgy, ahogy az Iszlám Állam hírhedt kivégzős videóiban is milliók láthatták.

A videót közzétevő hackercsoport McCain szenátornak azt üzente:

Hírdetés

„Mi nekünk, a CyberBerkut csoportnak a rendelkezésére áll egy fájl, amelynek nehéz alábecsülni a jelentőségét! Kedves McCain szenátor, azt javasoljuk, hogy ne vigyen magával titkos dokumentumokat a külföldi utazásai során, különösen ne Ukrajnába.”

Az egész világot bejárta és sokkolta tavaly augusztusban az „Egy üzenet Amerikának az Iszlám Államtól” című videó, amelyen James Foley amerikai haditudósító lefejezése látható. Az Iszlám Állam azóta újabb és újabb kivégzésekkel botránkoztatta meg a világ közvéleményét.

Az egyik leggyakrabban előforduló összeesküvés-elmélet szerint az amerikaiak hozták létre és pénzelik a háttérből az Iszlám Államot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »