Szimfonikus zenekar kíséretében újra Ady est Dunaszerdahelyen

Szimfonikus zenekar kíséretében újra Ady est Dunaszerdahelyen

Ady Endre misztikus költészete, lírájának újszerűsége és forradalmi útkeresése továbbra is él, mozgásban van, fellángol, új alakot ölt. November 22-én a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK-ban szimfonikus zenekísérettel adózhatunk nagysága előtt.

Egyedi és professzionális előadásra számíthat az, aki jegyet vált a műsorra, erről már 2019-ben is megbizonyosodhatott a nagyérdemű, amikor is tíz nap alatt több, mint hatszáz jegyet értékesítettek. A szervező, Antal Ágota szerint azonban nem az az elsődleges szempont, hogy minél több belépőjegy elkeljen, hiszen ahogy fogalmaz, az esemény támogatottsága nagy, a KultMinor és Dunaszerdahely városa is támogatja a koncertet.

Hírdetés

A cél az, hogy széles e vidéken minél több ember legyen részese ennek a lélekutazásnak.

Antal Ágota elmondta, fontosnak tartja, hogy helyi énekesek jelenjenek meg a színpadon, mint például Mórocz Virág, aki a mesterképzését végzi a Liszt Ferenc Zeneakadémián, Szebellai Dániel, aki fiatal, tehetséges pályakezdő színészünk, az idén szerződött a Jókai Színházhoz, Tóth Károly szintén csodás hanggal megáldott, alázatos, szintén fiatal tehetségünk. A fellépő művészek közül egyetlen lesz győri, mégpedig Baross Loretta, a már említett Mórocz Virág énektanára. A fiataloknak lehetőségük nyílik a Szlovák Nemzeti Színház próbatermeiben készülni, ami külön löketet adhat az elhivatott, pályakezdő művészeknek. A közönség visszatalálása a művészetekhez az elmúlt időszak után változó, ám minden résztvevője a produkciónak bízik abban, hogy Ady Endre korszakokon átívelő ereje, és a művészet hatalma minél több érdeklődőt vonz majd azon a bizonyos keddi estén a nézőtérre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »