Szilasligetre érkezett a Meg nem született gyermek szobra és a Szent Janka-kiállítás

Szilasligetre érkezett a Meg nem született gyermek szobra és a Szent Janka-kiállítás

Szilasligetre (Kerepes) érkezett Martin Hudáček alkotása, a Meg nem született gyermek szobra. A vándorszobor a Szent László-templomban látható július 24-től egy héten át a Szent Janka életét bemutató vándorkiállítással egyben. A szilasligeti katolikus közösség változatos programot állított össze erre a hétre azzal a céllal, hogy minél többeket meg tudjanak szólítani.

A Meg nem született gyermek szobra és a Szent Janka-kiállítás a CsaládKözpont szervezésében vándorol a Váci Egyházmegyében plébániáról plébániára április és szeptember között. 

A hat napon át tartó programsorozat alkalmával mindennap igeliturgiát vagy szentmisét ünnepelnek. A szentségimádások alatt a templom gitáros zenekara, az EquusDei szolgál. A közösség meghívására igent mondott Kovács Ferenc állandó diakónus és felesége, Kovácsné Treer Mária, akik előadásukkal a magzatvesztés okozta fájdalomból való gyógyuláshoz segítik majd a hallgatókat. A SZIROM csoport (Szilasligeti Rózsafüzér Misszió) tagjaival együtt rózsafüzért imádkoznak a résztvevők. Lehetőség lesz lelki adoptációt vállalni a már megfogant, de veszélyben lévő gyermekekért (a fogadalmat igeliturgia keretében ünnepélyesen teszik majd le az erre vállalkozók). A programok között szerepel filmvetítés is: a felnőttek a Váratlan élet, a fiatalabbak az Igazából mennyország című alkotást tekinthetik majd meg, illetve egy abortusztúlélő hölgy megrázó tanúságtétele is látható lesz.

Szinte nincsen olyan család, mely valamilyen formában ne lenne érintett ebben a témában, közvetlenül vagy közvetve, akár abortusz, akár spontán vetélés, akár a lombikprogramban való részvétel kapcsán. Ezeket a traumákat mindannyian nagyon mélyre ássuk, ami lehetetlenné teszi a sebek gyógyulását. Ennek a programsorozatnak az a célja, hogy a fájdalmak gyógyulni kezdhessenek.

Program:

– Július 24., szerda: 18.00 – igeliturgia, utána szentségimádás az EquusDei zenekarral

– Július 25., csütörtök: 18.00 – igeliturgia; 19.00 – „Nem ítéllek el…” gyógyulást segítő előadás, szentségimádás, gyónási lehetőség

– Július 26., péntek: 18.00 – SZIROM rózsafüzér imádság, lelki adoptáció lehetősége, igeliturgia áldoztatással

Hírdetés

– Július 27., szombat: 20.30 – filmvetítés, utána virrasztás, csendes szentségimádás

– Július 28., vasárnap: 11.00 – szentmise, utána rövid tanúságtétel meghallgatása; 17.30 – filmvetítés

– Július 29., hétfő: 18.00 – igeliturgia áldoztatással, utána Szent Janka-litánia

Helyszín:

Szilasligeti Szent László-templom (Kerepes, József Attila u. 41.), amelyet ezeken a napokon 17 órakor nyitnak. 

A programokon való részvétel bárki számára lehetséges, azokat megelőzően pedig lehetőség van a kiállítás megtekintésére, csendes imára.

A szoborról és Az élet szent címet viselő, Szent Janka életét feldolgozó vándorkiállításról az alábbi videóból tudhatnak meg többet:

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »