Szilágyi György: Fagyjon a mosoly az önök arcára! Először október 11-én, amikor elvesztik a kétharmadot, utána pedig 2022-ben, amikor a hatalmukat

Szilágyi György a szeptember 28-ai parlamenti ülésen napirenden kívüli felszólalásában elmondta, október 11-én egy nagyon fontos időközi választás lesz Borsodban, melyen a kétharmad múlik.

A jobbikos képviselő úgy véli, sajnos szokás szerint durva kampányt folytat a kormány Borsodban is, azonban – fogalmazott –, most újabb szintet léptek.

Már nem csak Bíró Lászlót, az ellenzék képviselőjelöltjét sértegetik durva módon, hanem alpári, durva szavakkal a választókat, közben pedig még ki is nevetik őket

 

– mondta Szilágyi.

Szilágyi arra a videóra utalt, ami nemrégiben került ki az internetre, amelyben

Koncz Zsófiának, a Fidesz jelöltjének testvére nyomdafestéket nem tűrő szavakat mond telefonálás közben a választópolgárnak.

A körülötte lévők pedig ahelyett, hogy rendre utasítanák a fiatalembert, inkább nevetgélnek. Amikor pedig ezt számon kérik tőlük, nem elnézést kérnek, hanem azzal mentegetőznek, hogy csak vicceltek.

Ezek után még világosabb, hogy mit gondol Koncz Zsófia és köre a választókról: nekik a borsodi emberek annyit érnek amennyire tisztelik őket, semennyit.

– közölte Szilágyi hozzátéve, Koncz Zsófia mondhatta volna azt is, hogy bocsánatot kér testvére viselkedéséért, vagy jelezhette volna, nem ért egyet vele, ő azonban úgy reagált: a testvére viccelődött.

Szilágyi elmondta – ha már a viccnél tartunk –, az is elég viccesnek tűnt, amikor a Fidesz Koncz Zsófiát indította ezen a választáson, hiszen Washingtonból valószínűleg tudta, hogy a borsodi embereknek mik a problémái, milyen az élet ott.

Hírdetés

A képviselő felidézte Pócs Jánost is, aki egy cigány embert berakott a kazánba és azzal fenyegette, hogy elégeti, s ahelyett, hogy ő is bocsánatot kért volna, azt mondta: ő csak viccelt.

Szilágyi a vicc kapcsán emlékeztetett például Balogh Józsefre, Mengyi Rolandra, Simonka Györgyre és Boldog Istvánra.

De biztos nagy tréfamesternek tartják az önök soraiban ülő Farkas Flóriánt is, aki 1,6 milliárd forintot vett el azoktól az emberektől, akik rászorulnának, és amit a cigány felzárkóztatásra kellett volna költeni

 

– fogalmazott.

Kitért arra is, hogy viccből vonhatják meg a szót a legnagyobb ellenzéki frakcióval rendelkező Jobbik elnökétől azért, mert azt mondja, elvtárs. De azt is viccnek tarthatják – tért ki rá Szilágyi –, hogy amikor Potápi Árpád előző héten elmondott mondatait egy héttel később Rétvári Bence letagadja. Pedig Potápi azt mondta: Tőkés László nemzetáruló.

Nincs két Fidesz. Ez a Fidesz igazi arca. Az van, ami a videón is látható: arrogancia, közöny és lenézés. A magyar emberek nem ezt érdemlik és megunták, hogy semmibe veszik őket. Lenézni és elárulni a választókat megbocsájthatatlan a politikában

– fogalmazott Szilágyi. 

Szavait azzal zárta, azt kívánja az országnak, s a Jobbik azt szeretné:

Fagyjon a mosoly az önök arcára. Először október 11-én, amikor elvesztik a kétharmadot, utána pedig 2022-ben, amikor elvesztik a hatalmukat.

Dömötör Csaba államtitkár röviden válaszolt az elhangzottakra. Érvként annyit hozott fel:

egy választáson nem induló, tinédzser szóhasználatáról nem érdemes vitatkozni a Parlamentben.

Majd az ellenzék közös jelöltjének, Bíró Lászlónak múltbéli cselekedetire kezdett utalni. Olyan dolgokra, melyekért Bíró László már többször is bocsánatot kért. Dömötör a többi „vicces ember” cselekedetére egyáltalán nem reagált.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »