Szijjártót „megtépte” a BBC műsorvezetője

Szijjártót „megtépte” a BBC műsorvezetője

Szijjártó Péter kedd este a BBC Newsnightnak nyilatkozott New Yorkból, az ENSZ-közgyűlés kapcsán. Evan Davis műsorvezető pedig rákérdezett a kormány által terjesztett propagandafüzetre is, melynek egyik állítása szerint Nagy-Britanniában úgynevezett „no-go zónák” vannak. Az újságíró feltette a kérdést a miniszternek, hogy volt-e Londonban, illetve ha volt, akkor hogyan állíthatja, hogy olyan területek vannak, ahova nem lehet menni, mert átvették a migránsok. Szijjártó megnyugtatott mindenkit, hogy volt és szereti Londont, majd úgy válaszolt, hogy hivatalos forrásokat használtak, a rendőrségre és más biztonsági szolgálatokra alapoztak.

„Nevetséges, használja a szemét, egyszerűen nevetséges!” – szegezte neki a riporter.

A magyar tárcavezető ezek után elmondta, persze, hogy használja a szemét, majd elismerte, hogy a brit nagykövet is felemelte hangját a füzet miatt.

Szijjártó a fél világot bejárta

Az interjút az amerikai Huffpost kapta fel, cikkükben megtekinthető az interjúból egy kisebb szelet. Az írás címe szerint a brit közszolgálati tévé munkatársa „megtépte”, „kegyetlenül elbánt” (savaged) a tárcavezetővel, aki katyvaszt nyomat a britek ellen. Ezt az anyagot tolta a legtöbb hírkereső program.

A brit The Independent hosszabban foglalkozott a magyar helyzettel és füzetkével, írásukba mellékszálként szőtték bele Szijjártó szereplését. Mindkét cikk felidézi ugyanakkor, hogy Donald Trump is hasonló kijelentéseket tett már korábban.

Mindenesetre a brit portálon a hozzászólok közül többen is amellett érvelnek, hogy igenis vannak no-go zónák Nagy-Britanniában. 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »