Szijjártónak elege van

Szijjártónak elege van

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint nem lenne szabad automatikusan meghosszabbítani az Oroszország elleni szankciókat – Szijjártó Péter szerint gyakorlatiasan kell viszonyulni az orosz kapcsolatokhoz.

A magyar külgazdasági és külügyminiszternek elege van az oroszok elleni uniós szankciókból. Szijjártó Péter egy lett lapnak úgy nyilatkozott, hogy sokat árt Magyarországnak az EU Oroszország elleni szankciója: ezért mielőbb át kellene gondolni azokat, és nem lenne szabad automatikusan meghosszabbítani őket. A külügyminiszter úgy fogalmazott: elege van abból, hogy az EU nem engedi a párbeszédet Oroszországgal. Szijártó szerint nem lehet nem beszélni Oroszországgal, amikor az energiaforrásaink 85 százalékát onnan kapjuk. A balti államokban EU és a NATO jelenti az Oroszországtól való függetlenség garanciáját, ezért ott egy oroszbarát nyilatkozat sohasem hangzik jól.

Hírdetés

Elkerülhető lett volna-e a brüsszeli metrórobbantás – ez a kérdés foglalkoztatja Belgiumot. A Standard című belga lap beszámolója szerint a rendőrség operatív igazgatóságáról e-mailben szólították fel a vasúti rendőrség vezetőjét, hogy rendelje el a brüsszeli földalatti bezárását. Az üzenet azonban a vasúti rendőrség vezetőjének személyes e-mail címére érkezett, így azt az illetékes csak később olvasta el. A Standard beszámolója szerint a vasúti vezető az ügyet vizsgáló parlamenti bizottságnak elmondta, hogy a robbantást, akkor sem tudta volna megakadályozni, hogy ha elolvassa az e-mailt, és ha rendelkezik egy olyan gombbal, amivel azonnal mindent leállíthat, ilyen gomb azonban nem létezik.

Patkány és emberi DNS-eket találtak a hamburgerekben az Egyesült Államokban, ami nem várt eredmény írja a Fortune című gazdasági hírportál. Az élelmiszerek ellenőrzését végző Clear Labs nevű cég 258 hamburgert vizsgált meg, két esetben húst talált a vegetariánus készítményekben, három esetben patkány, egy esetben pedig emberi DNS-t. A vizsgálatot végző cég szerint a patkány DNS az állatok ürülékből, az emberi DNS pedig hajszálból származhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »