Szijjártó villájába is ellátogatott Szergej Lavrov

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nem akárhol vacsorázott tegnap este, Szijjártó Péter fogadta „szerény” dunakeszi otthonában – írja a Hvg.hu.

Hírdetés

A hírt a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette a portálnak. Lavrov volt tehát a Szijjártó-villa tizedik külföldi díszvendége, informális vacsorán járt fiatal kollégájánál. Eddig leginkább szláv országok külügyminiszterei élvezték a családias légkört, a medencét és a neobarokk hangulatot– teszik hozzá.

A magyar külügyminiszter 35 évesen vásárolta meg a házat Dunakeszin. A 700 négyzetméteres ingatlant 198 millió forintért árulták, ám a hírek szerint lealkudtak belőle bő 30-at. A vásárlás híre komoly felháborodást váltott ki 2014-ben, ám Orbán Viktor azzal nyugtázta Szijjártó drága választását, hogy ott viszont méltó módon tudja majd külügyminisztere fogadni Magyarország külföldi vendégeit – idézi fel a Hvg.hu.

Arra a kérdésre, hogy Szijjártó Péter miből is vette a méregdrága ingatlant, a külügyminiszter válasza úgy szólt, hogy a szülei segítették. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »