Szijjártó Péter: teljes a sérültek listája

Szijjártó Péter: teljes a sérültek listája

Sajtótájékoztatón beszélt a Veronánál történt tragikus buszbaleset részleteiről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton délelőtt Budapesten. Elmondta: az olasz rendőrség tájékoztatása szerint tizenhatan égtek bent a buszban. Miután továbbra sem áll rendelkezésre pontos utaslista, így az áldozatok száma sem biztos, hogy végleges – tette hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta: a balesete éjfél után néhány perccel történt, Velence és Verona között az A4-es autópályán. A sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, hosszan csúszott a szalagkorlát mellett, majd egy felüljáró pillérének ütközött.

A baleset körülményeiről szólva elmondta: az autóbusz első felében tűz ütött ki, amely gyorsan elterjedt a buszon. Az olasz rendőrség információi szerint 16-an égtek bent a buszban. Miután továbbra sem áll rendelkezésre pontos utaslista, így az áldozatok száma sem biztos, hogy végleges – tette hozzá.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, tizenketten nem sérültek meg, őket először az autópályarendőrség egyik ingatlanjába szállítottak, majd Verona polgármesterének közbenjárására egy szállodába vittek. Velük jelenleg is pszichológus foglalkozik.

A külügyminisztérium az iskola igazgatójával és az országos mentőszolgálattal is kapcsolatban áll, az utóbbi vezető orvosa is a helyszínre indult. A Heim Pál gyermekkórház készen áll a hazaérkezők ellátására.

A sérültek listája már teljes, így az érdeklődő szülők tájékoztatást kaphatnak a 0039/339-62-19-517 telefonszámon.

A magyar kormány nevében részvétünket fejezzük ki minden érintettnek. Gyerekekről van szó, ez a legnehezebb, ilyenkor mindenki a sajátjaira gondol. Amit lehet és amit megtehet, azt a magyar kormány megteszi annak érdekében, hogy a családok fájdalmán segíteni tudjunk. Az ország együtt érez azokkal, akiknek most telefonálniuk kell, és akik most Olaszország felé tartanak. Sok erőt kívánunk nekik – mondta a külügyminiszter.

Az olasz és a lett miniszterelnök részvétét nyilvánította Magyarországnak.

Orbán Viktor: imáimmal a gyászolók mellett vagyok

“Minden család, közösség, nemzet számára a fiatal életek, gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás” – írta Orbán Viktor az éjszakai olaszországi buszbaleset kapcsán elküldött nyilatkozatában.

A miniszterelnök közölte, utasította a magyar hatóságokat, hogy mindent kövessenek el a helyzet teljes körű tisztázása érdekében. A gyász nehéz pillanataiban imáimmal a tragédiával sújtott családok, barátok mellett vagyok – zárul Orbán Viktor nyilatkozata.

Tizenhatan haltak meg egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli olaszországi balesetében, a sérültek száma 39 – jelentették hírügynökségek az olasz tűzoltóság közlésére hivatkozva.

——————————————

A Studio Italia az olaszországi buszbalesetet szenvedett diákok hozzátartozóinak szállást ajánl fel, San Bonifaciohoz közel. Tel: 06-70-590-85-20 Ujj Krisztina.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »