Szijjártó Péter nevetségessé tette az USA-nagykövetet

Azok után, hogy az amerikai vállalatok folyamatosan Magyarországra hozzák a beruházásaikat, azok után, hogy a második legnagyobb beruházói közösség továbbra is az amerikai, és azok után, hogy 11 százalékkal nő a kereskedelmi forgalmunk, ami minden bizonnyal megdönti a rekordját, némiképp hiteltelen negatívan beszélni a gazdasági kapcsolatokról – mutatott rá Szijjártó Péter.

A tárcavezető „vicces elemnek” minősítette a szélsőséges David Presmann dühkitörését.

Hírdetés

Stratégiai nyugalomra int a magyar külügyminiszter az amerikai nagykövet hazánk elleni kirohanásaival szemben.

– Mi a nagykövet úrral ellentétben abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között jó kapcsolat legyen, ezért szerintem az a helyes a részünkről, ha önuralmat gyakorlunk, és nem kommentáljuk nagykövet úr kirohanásait – reagált a külgazdasági és külügyminiszter David Pressman újabb támadására az ATV műsorában.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, az amerikai nagykövet ismét kioktatta a kormányt, Putyin-pártisággal vádolta és bírálta Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt. David Pressman hosszan sorolta Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatait, majd rátért a szokásos kormányellenes szövegére.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »