Szijjártó Péter helyretette Volodimir Zelenszkijt

Szijjártó Péter helyretette Volodimir Zelenszkijt

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter helyretette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, miután utóbbi ismét Magyarországot támadta az orosz olajembargó ügyében. Szijjártó a Körkép cikkére reagálva aláhúzta: Magyarország továbbra is segíteni fogja Ukrajnát.

A magyar tárcavezető elmondta:

Ha mindaz, amit Zelenszkij elnök Davosban mondott ukránul azt jelenti, hogy:  “Köszönjük nektek magyarok, hogy befogadtatok több mint 720 ezer menekültet, köszönjük, hogy ellátjátok őket, köszönjük, hogy munkát adtok nekik, köszönjük, hogy felajánlottátok 130 ukrán gyerek gyógykezelését, köszönjük, hogy felajánlottátok a sebesült ukrán katonák kórházi ellátását, köszönjük, hogy 1000 ukrán fiatalnak készek vagytok ösztöndíjat adni, köszönjük hogy készen álltok egy iskolánk, valamint egy óvodánk újjáépítésére, és köszönjük, hogy segítetek a belső menekültek elszállásolásában!” Akkor a válaszunk az, hogy szívesen és ezután is segíteni fogunk!

Hírdetés

Zelenszkij ukrán elnök szerdán Davosban azt mondta, hogy a nyugati országok nem egységesek Ukrajna támogatásának mértékét illetően. Konkrétan Magyarországot említette ezzel kapcsolatban.

Zelenszkij Magyarországot kritizálta a davosi Világgazdasági Fórumon

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »