Szijjártó Péter azt tette az észt köztévében, amit egy magyar politikusnak tennie kell

A külgazdasági és külügyminiszter az észt köztelevízió műsorának volt a vendége, ahol kellemetlen perceket szeretett volna szerezni neki kérdéseivel a műsorvezető. Tallinnban eleget tettünk az észt köztévé meghívásának. Megérte, néha rendet kell tenni a fejekben – írta Facebook-posztjában Szijjártó Péter, ami már sokat sejtető arra nézve, milyen irányt vett a beszélgetés.

– Jól értem, hogy Kínára, Törökországra és Oroszországra tekintenek példaképként, a nyugati országok helyett? – kérdezte az észt köztévé riportere.

Hírdetés

– Nem, nagyon rosszul érti. Nagyon rosszul érti, és ezt vissza kell utasítanom, kezd túlzásba esni. Tudja, mi magyarok büszkék vagyunk arra, hogy hosszú ideig küzdöttünk a szabadságunkért. Amiben sajnos magunkra hagytak bennünket. Talán hallott az 1956-os forradalmunkról? Talán hallott róla, hogy megküzdöttünk a szabadságunkért, talán hallott arról, hogy mi sajnos csak 30 éve szabadultunk meg a kommunizmustól. Talán arról a tényről is hallott, hogy a jelenlegi miniszterelnök volt Magyarországon az első, aki elég bátor volt ahhoz, hogy nyíltan kimondja, hogy a szovjet katonáknak távozniuk kell Magyarországról. Ő volt az, aki megalapította az antikommunista pártot Magyarországon, amely most az emberek döntése alapján kormányoz. Kérem, hogy ne becsülje alá a magyar embereket és ne kérdőjelezze meg a döntési képességüket. Három egymást követő választást nyertünk meg: 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban. Mindhárom esetben kétharmados többséggel. A legutóbbi választáson rekordmagas részvétel mellett 14 százalékkal több szavazatot kaptunk, mint az előtte lévő választáson. A magyar emberek szabadságharcosok. Soha, de soha nem szavaznának egy olyan pártra – főleg nem háromszor egymás után, ekkora többséggel – , ami sértené a jogaikat – válaszolta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »