Szijjártó: Magyarország nem támogat semmi olyan kezdeményezést, ami az ukránoknak fontos lenne

Magyarország nem támogat semmi olyan kezdeményezést, ami az ukránoknak fontos lenne – jelentette ki Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy a magyar diplomatákat is erre utasította – hangzott el az M1 Híradóban.

Ukrajna ugyanis a hét elején fogadta el az új oktatási törvényt, amely elveszi a nemzetiségi kisebbségektől, így a magyaroktól is a lehetőséget, hogy anyanyelven tanulhassanak a középiskolában és a felsőoktatásban.


Ne feledjük, az itthoni szavazópolgároknak más lemez a soros, mint Brüsszelnek

Hírdetés

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: szégyen és gyalázat, ahogy Ukrajna a nemzeti kisebbségekkel bánik, főleg azután, hogy Magyarország az elmúlt években számos Ukrajnának fontos ügyet támogatott – például a vízummentességet, vagy az unióval való együttműködési megállapodás ratifikálását.

Mielőtt elégedetten hátradőlünk a fotelunkban a külgazdasági és külügyminiszter választási kampányidőszak felé egyre erősödő dörgedelmeit olvasván, azért elevenítsük fel mondjuk a "kitiltott" holland nagykövet, Gajus Scheltema nemrégiben elhangzott szavait: "A magyar politikusok Brüsszelben távolról sem ilyen agresszívek. Az indulat itthon tör így elő belőlük, amikor saját szavazóikhoz beszélnek. Személyes találkozóink alkalmával Szijjártó Péterrel mindig szívélyes, baráti hangulatban tárgyalunk. Ebből is látszik, nem kell mindent komolyan venni, amit a politikusok mondanak".

(Kuruc.info – Híradó nyomán)

Korábban írtuk: "Azért hülyének ne nézzenek minket!" – mondja az oláh és ukrán hátbaszúrásokon meglepődő Szijjártó

A határon túli magyarokat érintő egyetlen jogsértést nem vitt Orbán nemzetközi fórumokra az elmúlt 7 évben – Szávay vs. Szigetvári a KO-ban

Az oláhok megvezetnek, az ukránok hátba szúrnak – ezért kell lépten-nyomon segíteni őket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »