Szijjártó kiakadt a román nagykövetre és Szabó Tímeára

Szijjártó kiakadt a román nagykövetre és Szabó Tímeára

Ennél valószínűleg nincs lejjebb: a román nagykövet vette védelmébe Szabó Tímeát

– írja Szijjártó Péter Facebookon, majd így folytatja: „hétfőn Szabó Tímea (Párbeszéd) azért támadta a kormányt a parlamentben, mert az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket küldtünk a határon túli magyaroknak”.

Ennél valószínűleg nincs lejjebb: a román nagykövet vette védelmébe Szabó Tímeát Hétfőn Szabó Tímea (Párbeszéd) azért…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. április 25., szombat

Hírdetés

A külügyminiszter szerint ezután Románia budapesti nagykövete azt írta a többi, itt szolgáló nagykövetnek egy WhatsApp-csoportban, aminek tagja Szijjártó korábbi helyettes államtitkára is, hogy

Szabó Tímeát fenyegetések és inzultusok sora érte. Ezért a román nagykövet egy levelet küldött Szabó Tímeának, amelyben kifejezi szolidaritását és reméli, hogy Szabó Tímea sértetlen maradt az őt ért inzultusok után.

Szijjártó így értelmezi a történetet: „Szabó Tímea szerint tehát baj, hogy az erdélyi és székelyföldi magyarok maszkokat és védőruhákat kaptak az anyaországtól. A román nagykövetnek pedig tetszik, hogy vannak pártok a magyar országgyűlésben, amelyek így gondolkodnak. Megdöbbentő a román nagykövet nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben.”

Szabó: Szijjártó nem mond igazat

Az Index azt írja, hogy szombaton délután Szabó Tímea így reagált a sztorira: „Szijjártó Péter megint nem mond igazat, mert nem támadtam a határon túli magyarokat, viszont kutyakötelességem megkérdezni, hogy hol van az állítólagos 20 millió, hazai kórházakban még mindig szét nem osztott maszk. A védőfelszerelések a mai napig az önkormányzatok és egyéni adományok által jutnak el az egészségügyi intézményekbe.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »