Szijjártó ismét földbe döngölte a CNN-t

Szijjártó ismét földbe döngölte a CNN-t

Élőben próbálkoztak fogást találni az egyik legfelkészültebb miniszterünkön.

Szinte végig mosolyogta az interjút a kérdéseket meghallgatva Szijjártó Péter. A CNN-nél ugyanis rendre Christiane Amanpourra osztják a kinos szerepet, hogy féligazságokat és hazugságokat vegyítve próbáljon fogást keresni a magyar diplomácia vezetőjén. Miután a teljes fegyverzetét ellőtte, miután külügyminiszterünk többször pontosította, és még Zelenszkij bohóc videóját is bejátszotta, jött a finálé.

Azt a vádat(?) fogalmazta meg Amanpour, hogy az amerikai konzervatívok le szeretnék másolni a gonosz magyarországi illiberális demokráciát, majd feltette a kérdést, hogy hol van ebben a magyar konzervatívok szerepe?

Szijjártó ezt olyan elegánsan, nyugodtan és mosolyogva tette helyre, hogy a már nem fiatal Amanpur asszony alig kapott levegőt. Elmondta neki, hogy Magyarország egy kevesebb mint tízmilliós ország, és mint ilyen, már maga a kérdés is megtisztelő, hogy szerepe lehet az amerikai választásban. Annyit még elárult, hogy szoros kapcsolatban állnak a republikánusokkal. Miutan Amanpour levegőhöz jutott, rákérdezett, hogy illiberális szuperhatalomról álmodik-e a magyar kormány, amire jött a csattanós replika.

Hírdetés

„Ha ez a kérdés arra vonatkozott, hogy a republikánusoknak szurkolunk-e, a válasz igen.”

Üdvözlet, KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »