Szijjártó elmorzsol egy könnycseppet: Franciaország szankciókat vezetett be 28 izraeli telepes ellen

Párizs szankciókat vezetett be 28 szélsőséges izraeli telepes ellen, mert erőszakot követtek el palesztin civilek ellen Ciszjordániában – jelentette be kedden a francia külügyminisztérium.

"Franciaország újból megerősíti, hogy határozottan elítéli az ilyen súlyosságú erőszakot. Ahogyan számos alkalommal jeleztük, az izraeli hatóságok felelőssége, hogy véget vessenek ennek, és felelősségre vonják az elkövetőket" – írta közleményében a minisztérium. A 28 embert kitiltják Franciaország területéről – tette hozzá tárca, amely azt is közölte: "európai szintű szankciók elfogadásán dolgozik az erőszakos telepesek ellen".

Hírdetés

Washington és London is szankciókat vezetett be a "szélsőséges telepesek" ellen (a zsidóbérenc MTI ugyanis csak idézőjelben meri ezt leírni, elvégre zsidó nem lehet szélsőséges, ellenben a Hamász elé minden egyes alkalommal odabiggyesztik, hogy szélsőséges iszlamista terrorszervezet, nem győzzük gyomlálni a híreikből, miközben Izraelnek természetesen semmilyen állandó jelzője nincs, pedig lehetne például szélsőséges cionista az előbbi mintájára – a szerk.), de az Európai Uniónak, amelynek egyhangúlag kell döntenie, még nem sikerült megállapodásra jutnia a témában. (Ráadásul pont a judapesti kormány szégyenletes szervilizmusa miatt – a szerk.)

"A betelepítés a nemzetközi jog szerint illegális, és be kell szüntetni. Folytatása összeegyeztethetetlen egy életképes palesztin állam létrehozásával, ami az egyetlen megoldás ahhoz, hogy izraeliek és palesztinok békében és biztonságban élhessenek egymás mellett" – hangsúlyozta a francia diplomácia.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »