Szijjártó elárulta, miért választották Csiszárt

A külügyminiszter nagyinterjút adott a Figyelőnek. A Putyin-látogatás napján természetesen a Putyin-látogatásról, a magyar–orosz és a magyar–amerikai viszonyról, a NATO-ról meg regionális témákról beszélt. Majd a végén neki szegezik az obligát „káderpolitikai kérdést”: várható-e újabb celebek kinevezése diplomáciai posztokra?

A válasz veleje, hogy Szijjártó Péternek mindig igaza van:

„Akik most Csiszár Jenő (milánói konzuli) kinevezését kritizálják, azok ahhoz a személyi körhöz tartoznak, akik, ha kritizálják egy döntésemet, tudom, hogy jó döntést hoztam. Az elmúlt két évben ezek az emberek minden egyes meglátásomat arra vonatkozólag, hogy a világban nagyon komoly változások lesznek, és ezért nekünk is változtatnunk kell, vitatták. Sorra kiderült, hogy nem volt igazuk.”

Csiszár kinevezése tehát 2016 furcsa fordulatainak egyenes következménye, ha tetszik – Donald Trump után szabadon –, a hatalom így kerül vissza a néphez. De hogy miért pont ő? Hát ezért:

„Mint az adott térségben korábban már élt, olaszul jól beszélő ember, akinek a személyisége, habitusajól megfelel annak a követelménynek, hogy abban a régióban, amely Olaszországban a legaktívabban kereskedik Magyarországgal, gazdasági hasznot tudjon hajtani. (…) Az elmúlt két évben bebizonyosodott: a klasszikus diplomácia korszakának vége, és akik bejöttek a rendszerbe más területekről, elsősorban a gazdaságból, mind jól szerepeltek.”

Hírdetés

 

Forrás: Válasz.hu

 

 

The post Szijjártó elárulta, miért választották Csiszárt appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »