Szijjártó: Csalás történt az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament mai döntése nem más, mint a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja Magyarországgal szemben – mondta Szijjártó Péter. A külügyminiszter szerint a Magyarországot és a magyar embereket elítélő döntést azért hozták meg az EP-képviselők, mert bebizonyították, hogy a migrációt meg lehet állítani.

Szijjártó Péter szerint egyértelműen csalás történt, mivel figyelmen kívül hagyták az uniós szerződéseket, amikor a tartózkodó szavazatokat nem számították bele a végeredménybe.

Megszavazták a Sargentini-jelentést

448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot.

Hírdetés

A külügyminiszter szerint a döntés bizonyítja, hogy mind az Európai Parlamentben, mind pedig a Fideszt is a tagjai között tudó Európai Néppártban többségben vannak bevándorláspárti politikusok.

Úgy véli, lelepleződött egy olyan szándék, hogy a 2019. májusi EP-választok után a liberális, a szociáldemokrata és a Néppárt Magyarországot elítélő politikusai koalícióra akarnak lépni és a bevándorláspárti politikát kívánják támogatni. Ugyanakkor Szijjártó Péter leszögezte: Magyarország sohasem fog migrációt támogató politikát támogatni, Magyarország soha nem lesz bevándorló ország. A külügyminiszter szerint a magyar emberek döntöttek, méghozzá úgy, hogy a határokat meg kell védeni az illegális migrációtól.

Szijjártó Péter magáról a Sargentini-jelentésről is beszélt, amely szerinte tele van minősített hazugságokkal, és az nem más, mint egy bevándorláspárti vádirat Magyarországgal szemben. Emlékeztetett: 108 oldalas dokumentumban cáfolták a jelentésben szereplő pontokat, amit eljuttattak az EP-képviselőknek.

Szerinte a jelentés egy koncepciós eljárás, mivel Judith Sargentini anélkül állította azt össze, hogy hivatalos delegációt küldött volna Magyarországra, ehelyett, a magyar kormány ellen nyíltan szervezkedő NGO-k véleményét vette figyelembe.

A külügyminiszter zárásként elmondta: a magyar kormány minden harcot vállalni fog a jövőben, hogy Magyarország kultúráját és identitását megőrizze, továbbá minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget át fognak tekinteni a Európai Parlament döntésével kapcsolatban.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »