Szijjártó a Szubjektívnek: Javulhatnak a határátkelés feltételei

Szijjártó a Szubjektívnek: Javulhatnak a határátkelés feltételei

A feltételek javítása érdekében a tompai és röszkei átkelőn tesztelték a különböző lehetséges módosítások hatásait – jelentette ki Szijjártó Péter a Pannon RTV-nek adott exkluzív interjújában. A Szubjektívet este fél 8-tól láthatják.

Jelentős fejlesztések zajlanak Magyarország és Szerbia között a vasutakat illetően, azonban a személygépjárművel való határátkelés továbbra is nagy gondot okoz. A feltételek javítása érdekében a tompai és röszkei átkelőn tesztelték a különböző lehetséges módosítások hatásait – erről is beszélt Szijjártó Péter a Pannon RTV-nek adott exkluzív interjújában. Emellett az időszakosan működő kisebb átkelők munkaidejének a meghosszabbítása is folyamatosan napirenden van – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Szubjektív felvételén.

„A tompai és a röszkei átkelőhely fejlesztéséről is megállapodtak a belügyminisztériumok, annak érdekében, hogy a néha borzasztóan kellemetlen és méltatlan várakozási időt és körülményeket le tudjuk szorítani, illetve javítani tudjuk. Különböző tesztidőszakokat hajtottunk végre, ahol részben növelt kapacitással, részben nagyobb emberállománnyal, részben technológiai újításokkal néztük meg, hogy milyen módon alakul az átkelés. Pozitív eredményeket hoztak ezek a tesztidőszakok, így ezeknek a kiterjesztéséhez szükséges fejlesztések zajlanak, decemberre, tehát év végére véget is érnek. Tompánál és Röszkénél is normálisabban lehet átkelni a határon.”

Pannon RTV

Hírdetés

The post Szijjártó a Szubjektívnek: Javulhatnak a határátkelés feltételei appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »