Szijjártó: a magyar kormány nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság ülésezéséhez

Szijjártó: a magyar kormány nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság ülésezéséhez

Évek óta világos, hogy a magyar kormány egészen addig nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság formális ülésezéséhez, amíg a kárpátaljai magyarok vissza nem kapják az őket megillető jogokat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bukarestben az M1 aktuális csatornán élőben közvetített nyilatkozatában.

A tárcavezető a NATO külügyminiszteri üléséről nyilatkozva, újságírói kérdésre válaszolva megerősítette a Financial Times című brit lap értesüléseit, amelyek szerint Magyarország ezúttal sem járult hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság összehívásához, így az ukrán külügyminiszter csak a munkavacsorán vesz majd részt.

– szögezte le. Szijjártó Péter hangsúlyozta: amióta kitört az ukrajnai háború, azóta mindenki láthatja, tapasztalhatja, hogy Magyarország nem emlegeti fel a kárpátaljai magyarok jogaival kapcsolatos kérdéseket.

  “Reméljük, hogy minél előbb vége lesz a háborúnak, és ha vége lesz a háborúnak, akkor majd lesz lehetőségünk arra, hogy ezeket a kérdéseket újra megvitassuk.”

Hírdetés

– tette hozzá.

  “Ettől az álláspontunktól nem tudunk visszalépni és nem is akarunk.”

– közölte, aláhúzva, hogy a kormány továbbra is rendkívül fontosnak tartja az ukrajnai magyar kisebbség jogainak biztosítását.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »