Szijjártó: A 24. órában vagyunk

Szijjártó: A 24. órában vagyunk

Az európai vezetőknek rá kell jönniük arra, hogy ma minden politikának a biztonságot kell céloznia – jelentette ki Szijjártó Péter az állami tévének adott interjúban New Yorkban.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: a magyar kormány olyan bevándorláspolitikát folytat, amely a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt. A tárcavezető szerint az eddigi világrend felborult – manapság 60-65 millió ember van úton világszerte.

„A korábban mindenki által természetesnek vett világrend megbomlott, és drámai változásokon megy keresztül. A világ most pedig a 24. órában van ahhoz, hogy ezeket a változásokat még valamilyen komoly erőfeszítésekkel pozitív irányba fordítsa át” – mondta a külügyér.

A külgazdasági miniszter az ENSZ közgyűlésének általános vitájában is a biztonságot hangsúlyozta. Szerinte az európai polgárok legfontosabb elvárása kormányaikkal szemben a biztonság helyreállítása. A külügyminiszter hozzátette: Magyarország továbbra sem fogja hagyni, hogy bevándorlók tömegesen megsértsék az ország határait. Utalt arra, hogy a migránsok közé vegyülve terroristák léphetnek be Európába. Szerinte a rászorulókon szülőhelyük közelében kell segíteni, ezért támogatni kell Törökországot, Jordániát és Libanont, ahol már ma is több millió menekült él.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »