Szigorúbban ellenőriznek a rendőrök, ez Lučanský temetésének napján is így lesz

Szigorúbban ellenőriznek a rendőrök, ez Lučanský temetésének napján is így lesz

Súlyos a járványhelyzet az országban, ezért január 6-tól, szerdától a rendőrség szigorúbban ellenőrzi az intézkedések betartását – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Peter Kovařík ideiglenesen megbízott országos rendőrfőkapitány. A rendőrség intézkedéseket hoz Milan Lučanský volt rendőrfőkapitány temetésének idejére is.

Nyitra megyében hétfő (január 4.) óta szigorúbb intézkedések vannak érvényben, a rendőrség ellenőrzéseket végez a járáshatárokon, azokon a helyeken, ahol több ember gyűlik össze, és azokat is szigorúbban ellenőrzik, akikre a kivételek vonatkoznak. Szerda (január 6.) óta megerősítették az ellenőrzést az egész országban, például a vasútállomásokon vagy a vonatokon is több a járőr.

„Arra kérem az állampolgárokat, hogy tartsák be a szabályokat” – mondta Kovařík. Hozzátette, ha valaki kivételre hivatkozik, azt tudnia kell igazolni a rendőrségi ellenőrzéskor, például munkába menet munkáltatói igazolással vagy más hiteles dokumentummal.

Hírdetés

Kovařík szerint a jelenlegi válsághelyzetben súlyos törvénysértésnek minősül az, ha valaki az intézkedések megsértésére buzdít. Közölte, a rendőrség már figyel bizonyos embereket, akik gyűlölködő szövegeket terjesztenek.

A válság kezdete óta december 31-ig 38 311 törvénysértést regisztrált a rendőrség. A karantén megszegését 5396-ből 2029 esetben állapították meg. 3633 létesítményt is ellenőriztek, amelyek közül 566 megsértette az előírásokat. 6874 ellenőrzött személy közül 5065 nem viselt szájmaszkot.

A járvány következményei a rendőrséget is érintik – magyarázta a rendőrfőkapitány. Komoly a helyzet például Nyitrán. „Már minden rendelkezésre álló tartalékot bevetettünk” – mondta Kovařík. A rendőröket szükség szerint vezénylik ki, illetve ha kell, túlóráznak.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »