Szigorúan titkos izraeli katonai dokumentum került ki az internetre

Szigorúan titkos izraeli katonai dokumentum került ki az internetre

JERUZSÁLEM. Az izraeli védelmi minisztérium egyik szigorúan titkos dokumentuma került ki az internetre – közölte kedden a Háárec című napilap.

Az Avigdor Lieberman tárcavezető sajátkezű aláírásával ellátott dokumentum a lapértesülés szerint az izraeli hadsereg ütőképességéről, illetve katonai eljárásairól tartalmaz bizalmas adatokat.

Egyelőre nem tisztázódott, hogy az irat nyilvánosságra kerülése mögött a minisztérium vagy a hadsereg hibája, esetleg egy hackertámadás húzódik meg.

Hírdetés

A Háárec szerint a dokumentum legalább két helyen is említ olyan védelmi rendszereket, illetve mechanizmusokat, amelyek létét a zsidó állam hadserege eddig titokban tartotta. A hadsereg egyik szóvivője a lapnak elmondta: az egyik rendszer olyannyira titkos, hogy még a nevét sem lehet említeni egy telefonbeszélgetésben.

A másik leleplezés egy katonai egység különleges eljárásmódját érinti. Ennek nyilvánosságra hozatala most behatárolhatja az izraeli erők katonai lehetőségeit.

A hadsereg szóvivője a Háárecnek elmondta: a nyilvánosságra hozatal súlyos hiba volt az információs biztonság tekintetében. Hozzátette: az ügyben vizsgálatot rendeltek el.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »