Szigorú feltételekhez kötve engedélyezni kellene a látogatást a szociális intézményekben

Szigorú feltételekhez kötve engedélyezni kellene a látogatást a szociális intézményekben

Át kellene értékelni a látogatási rendet a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézetekben, figyelmeztetett pénteken Zuzana Čaputová államfő. Ez ügyben levelet küldött Eduard Heger kormányfőnek, Milan Krajniak munka-, szociális és családügyi miniszternek, valamint Vladimír Lengvarský egészségügy-miniszternek.

A levélben az államfő felhívja a kormányfő és a miniszterek figyelmét, hogy „az idősebb emberek kitüntetett figyelmet igényelnek”. A köztársasági elnök az óvintézkedések enyhítésével összefüggésben azt kéri, hogy a döntéshozók fontolják meg a szociális intézmények látogatási rendjét érintő lazítást is.

Hírdetés

A szociális intézetek ügyfelei hosszú hónapokat töltöttek elzárva, mutatott rá Čaputová. „Ők és a hozzátartozóik is nagyon várják a látogatások mielőbbi engedélyezését, hiszen ezek pozitív hatással vannak a közérzetükre és a lelki egészségükre” – fűzte hozzá.

Az államfő információi szerint a szociális intézmények egymásnak ellentmondó üzeneteket kapnak az egészségügyi és a munkaügyi minisztériumtól. Čaputová ezért úgy véli, a COVID-automata legközelebbi frissítése megfelelő alkalom, hogy az egyes tárcák összehangolják a kommunikációjukat, elsősorban a szociális intézetekben lakó idősek helyzetének javítása érdekében.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »