Szigorítás jön az egyetemeken – lista készült

Szigorítás jön az egyetemeken – lista készült

Van olyan intézmény, ahol január elejéig az összes órát és vizsgát online tartják majd meg, szinte mindenhol legalább hidrid rendszerben folyik az oktatás.

Egyre több egyetem és főiskola tér át hibrid vagy online oktatásra a koronavírus-járvány negyedik hulláma és az egyre növekvő esetszámok miatt. Van olyan intézmény, ahol január elejéig az összes órát és vizsgát online tartják majd meg, máshol vegyes tanrendet rendeltek el – derül ki az Eduline összeállításából.

  • A koronavírus-járvány miatt november 27-től az összes órát online tartják meg a kecskeméti Neumann János Egyetemen. A vizsgaidőszak december 13-án kezdődik, az írásbeliket és a szóbeliket is online tartják majd meg, január 4-ig „az oktatási és az azzal kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag online formában történik”. A könyvtár és a kollégium nyitva tart, azokat a korábbi szabályok alapján használhatják a hallgatók.
  • A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a dékánok – ha az adott kar járványügyi helyzete indokolja – részben vagy egészben „távolléti oktatást vagy vizsgáztatást” rendelhetnek el. A Jog- és Államtudományi Karon november 23. óta tartanak online órákat, és a vizsgákat is így tervezik megtartani. A bölcsészkaron egyelőre nem rendeltek el online oktatást, arra kérték a hallgatókat, hogy továbbra is tartsák be a járványügyi szabályokat.
  • A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is szigorítottak a szabályokon, november végétől online tartják meg azokat az órákat, amelyeken ötnél több hallgató vesz részt.
  • Hírdetés

  • A Budapesti Metropolitan Egyetemen is múlt héten rendelték el az online oktatást, a vizsgákat sem hagyományos formában tartják majd meg.
  • Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán a záróvizsgák kivételével online írásbeliznek és szóbeliznek majd a hallgatók. Az ELTE bölcsészkarán hibrid megoldást választottak: a szorgalmi időszak végéig az előadásokat online, a szemináriumokat személyesen tartják meg az oktatók.
  • A Károli Gáspár Református Egyetemen a levelezős hallgatók tanulnak otthonról, november 23. óta az előadásokat, konzultációkat, gyakorlati órákat, szemináriumokat online tartják meg, hagyományos órákat csak dékáni engedéllyel lehet szervezni.
  • A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem két hete közölte, hogy „minden olyan órát áthelyeznek online platformra, amely jelentős minőségromlás nélkül megvalósítható az online térben”. A féléves munkákat értékelő szakmai fórumokat és kiállítást („Kipakolás”) is online szervezik meg.

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »