Szigor a CNN-nél: három alkalmazottat rúgtak ki, mert oltatlanul mentek dolgozni

Szigor a CNN-nél: három alkalmazottat rúgtak ki, mert oltatlanul mentek dolgozni

A CNN vezérigazgatójának csütörtöki, alkalmazottaknak küldött tájékoztatójából derült ki, hogy annyira komolyan gondolják a zéró toleranciát, hogy három alkalmazottat már ki is kirúgtak, miután oltatlanul mentek dolgozni – írja a Guardian cikke nyomán a Telex.

Jeff Zucker amellett, hogy tájékoztatott mindenkit az elbocsátásokról,

ismét felhívta arra a figyelmet, hogy azoknak, akik az irodába vagy terepre mennek, és így találkoznak a munkatársaikkal, kötelező az oltás.

Hozzátette, ezekben az esetekben zéró toleranciát alkalmaznak.

A CNN legtöbb irodájába önkéntes alapon már be lehet menni, az alkalmazottak harmada pedig már be is jár, de azt, hogy be vannak-e oltva, egyelőre nem ellenőrzik, az emberek lelkiismeretére van bízva a dolog. Ez Zucker szerint ugyanakkor a következő hetekben lehet, hogy változik majd.

Hírdetés

A médiacég vezére arról is beszélt, hogy Atlantában, Washingtonban és Los Angelesben a maszkviselés is kötelező lesz majd, ha az emberek éppen nem esznek, isznak, vagy egy zárt, privát helyen tartózkodnak. Ha valaki ettől érzi magát komfortosan, azokban az irodákban is hordhatja a maszkot, ahol egyébként nem kellene, anélkül hogy bármiféle retorzió érné őket a munkatársaiktól.

A korábbi tervek szerint egyébként szeptember 7-én nyitották volna újra a CNN irodáit, ám ez legalább októberre csúszik.

A portál megjegyzi, az Egyesült Államokban nem kirívó, hogy egy cég kötelezővé teszi az oltást,

  • a Google,
  • a Facebook
  • és az Uber alkalmazottainak is be kell oltatniuk magukat, ha be akarnak menni az irodába.
  • New Yorkban és Kaliforniában minden közszolgának be kell oltatnia magát, vagy ha ezt nem akarja, rendszeres tesztelésnek kell alávetnie magát.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »