Szexuális visszaélés miatt körözi a rendőrség az LMP korábbi politikusát

Az LMP egykori képviselőjelöltjét, Kovács Gábort 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt körözi a rendőrség – vette észre a Blikk. A rendőrség vasárnap adott ki elfogatóparancsot Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt. A 67 éves férfi korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. A LMP oldalán hétfő délig még olvasható volt az információ, amely szerint Kovács Gábor a párt Somogy megyei elnökségi tagja. Ingatlanértékelőként dolgozik, három gyermeke van, és közgazdászként végzett Pécsett.

Két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Nagyatádon, tevékenysége során mindig a helyi ügyek hathatós képviselete motiválta. A honlapon így vallott magáról: „Célom, hogy az LMP politikusaként hozzájáruljak a korszakváltáshoz és Magyarország megújításához: újra kell írnunk azokat a szabályokat, amelyek miatt az elmúlt évtizedekben kettészakadt a magyar társadalom. Minden segítséget szeretnék megadni a társadalom leszakadó rétegeinek felzárkóztatásához, és ahhoz, hogy felzárkózhassunk a fejlett nyugati országokhoz.”

Hírdetés

Az információkat azonban hétfőn délben már törölte a párt a honlapról. LMP-s képviselőjelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határmenti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele. Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

Az LMP sajtóosztálya a Blikk megkeresésére közölte a lappal, hogy a tagadminisztráció alapján Kovács Gábor, korábbi Somogy megyei tag 2017. 12. 08-án kilépett a pártból.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »