Szexuális kényszerítés miatt nyomoz a rendőrség Donáth László ellen

Ahogy arról tegnap mi is írtunk, az intézmény több alkalmazottját is zaklathatta az egyik budapesti szeretetotthonban lelkészként dolgozó Donáth László. Az egyik sértett fel is jelentette a korábbi MSZP-s képviselőt, a rendőrség pedig megerősítette a feljelentés tényét, egyúttal közölték, már folyik a nyomozás a volt politikus ellen.

A Tények kedd esti adásában közölték, az ügy kapcsán megkeresték a szeretetotthont és Donáth László lányát, a Momentum alelnökét és EP-képviselőjét, Donáth Annát is, de az intézmény nem reagált, Donáth Annát pedig nem tudták elérni.

Hírdetés

Közben a rendőrség megerősítette a hírműsor korábbi információját, miszerint az egyik dolgozó feljelentette Donáth Lászlót, és június 13-án nyomozást indítottak az ügyben szexuális kényszerítés miatt.

A Tények úgy tudja, a korábbi szocialista képviselő egy alkalommal összeveszett az egyik alkalmazottal, és olyan erősen fojtogatta, hogy napokkal később is látszott a nyoma.

A hírműsor riportjában hozzáteszik, olyan is előfordulhatott, hogy a lelkész többször szexuális ajánlatot tett egy dolgozónak, és molesztálta is az illetőt.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »